6 augusti 2010
18:30

EDS FF 1

Referat: LAXARBY IF - EDS FF 1

Premiären på höstsäsongen och A-slutspelet mot Eds förstalag, slutade med förlust 2-4. Trots detta gör vi en bra match där Ed är bättre i första och vi har greppet om andra halvleken.

I första halvleken var det Ed som hade det mesta av spelet och de tog också ledningen i den 12min. Efter detta hade vi ett par halvchanser med skott utifrån av Amelia och Kristin, som inte resulterade. I den 31min bröt sig Milla loss och slog ett kanoninlägg som Cissi mötte direkt men Edsmålvakten stod för en jätteräddning, och hon tog även efterföljande retur som Amelia höll sig framme på. I anfallet efter kontrar Ed snyggt och kan med ett direktskott på ett inlägg göra 0-2 i den 32:a min. I 39:e min missar vi en rensning och en Edsspelare blir helt fri, ochh gör 0-3, men bara en halv minut senare får Milla lite utrymme på mitten och lossar kanonen och 1-3 är ett faktum. Hyfsad halvlek.

2:a halvleken tar vi ett visst grepp om matchen och pressar Ed, men skapar inte så mycket. Efter ca. halva halvleken börjar vi få lite chanser och det är främst Kicki som står för förspelet till våra chanser, bl.a. har Kicki själv ett par tunga skott som dock inte resulterar. Vi fortsätter att "köra" på och i 68:e min får vi utdelning då Milla vänder in och ut på försvaret och petar in 2-3 från nära håll - nu ä vi på G. Tyvärr missar vi i markeringen bara två min senare så Ed kan rulla in 2-4. Vi försökte att forcera på slutet men orkade inte riktigt, så 2-4 blev slutresultatet. En bra halvlek!

Alla gör en riktigt bra match, och vi spelar helt jämnt i 2:a mot ett av seriens bästa lag. Matchen genomfördes med 9-mannaspel, eftersom vi saknade 5st tjejer. Kicki ska ha några extra rosor för sitt uppoffrande slit på mittfältet.